مکتا، ایده کوچکی بود که به تحولی بزرگ تبدیل شد و هم اکنون میتوان از آن با عنوان نماد موفق فعالیتهای گروهی یاد کرد.
نشست صمیمی اعضای شورای سیاستگذاری مکتا با ریاست محترم کتابخانه مجلس شورای اسلامی در تاریخ 396/07/12 برگزار و تفاهمنامه همکاری مشترک امضا شد.
در این جلسه حجت الاسلام و المسلمین سید علی عماد (رئیس کتابخانه مجلس)، اعضای شورای سیاستگذاری مکتا ( مدیران بیش از 10 کتابخانه تخصصی استان قم)، رئیس انجمن کتابداری قم و چند تن از کارشناسان کتابداری قم و کتابخانه مجلس حضور داشتند.
در ابتدای جلسه آقای محمدی شجاعی دبیر مکتا روند شکلگیری مکتا، اهداف و فعالیتهای انجام شده در سطح استان قم را شرح دادند.
جناب دکتر سادات فخر مدیر کتابخانه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در زمینه همکاریهای مکتا و کتابخانه مجلس شورای اسلامی به مواردی اشاره کردند.
در ادامه دکتر مهدی محمدی رئیس انجمن کتابداری قم از پتانسیل کتابداری موجود در استان قم و بکارگیری آن در خارج از استان سخن گفتند.
حجت الاسلام والمسلمین عماد رئیس کتابخانه مجلس، مکتا را به سمت و سوی تحقیق و پژوهش توصیه کرد و مواردی را بعنوان چشمانداز مکتا بیان کرد.
وی توجه کتابخانههای تخصصی به پروندههای پژوهشی کاربران خود، تدوین اطلس کتابخانههای تخصصی در استان قم، فراهمسازی زمینه تعامل با مراکز تحقیقاتی و پژوهشی،... را جز وظایف مکتا دانستند.
رئیس کتابخانه مجلس شناسایی کتابخانههای عمومی با رویکرد تخصصی، تحقیق در راستای کمبود کتابخانههای تخصصی در استان قم با توجه به شاخههای دانش، بررسی ضعف و قدرت کتابخانههای تخصصی با رعایت الگوهای سنجش،.. را مفید و مناسب دانستند. سید علی عماد، از اهمیت و مدیریت فعالیتهای گروهی یاد کردند و عضوپذیری کنترل نشده در مکتب و برخی سیاستهای ناصحیح را یکی از عوامل ایستایی این مجمع دانستند و از مدیران کتابخانههای تخصصی خواستند از تجربیات مکتب در راستای فعالیتهای مکتا استفاده کنند.
حجت الاسلام و المسلمین سید محمدعلی ابهری معاون پژوهشی کتابخانه مجلس، اختصاص دادن شماره ویژهای از نشریه مجلس به مکتا را پیشنهاد دادند و آمادگی خود را جهت همکاری در این راستا را اعلام کردند. همچنین اختصاص قسمتی از هر شماره مجله کتابخانه مجلس به مکتا را مفید و مؤثر برای ادامه همکاریهای دانستند.