جمعی از کارکنان کتابخانه تخصصی دانشگاه ادیان و مذاهب، روز یکشنبه بيست و سوم مردادماه، از کتابخانه مدرسه فيضيه و کتابخانه مسجد اعظم، از قدیمیترین کتابخانههای قم بازدید کردند.
نخستین بازدید به کتابخانه فیضیه اختصاص داشت که قدیمیترین کتابخانه قم محسوب میشود. جناب رجببیان مدیر کتابخانه فیضیه با تایید این مطلب، زمان تاسیس آن را 1309 بیان داشت. این کتابخانه با تعداد 12/000جلد کتاب سنگی 120/000جلد کتاب چاپی، 2/700جلد نسخه خطی 1000جلد پایاننامه حوزوی و 120عنوان مجله تخصصی حوزوی و علوم انسانی، به صورت روزانه پذیرای تعداد زیادی از پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی است.
بازدید بعدی از کتابخانه آیت الله العظمی بروجردی (مسجد اعظم) بود که تاریخ تاسیس آن به سال 1340 برمیگردد. جناب آقای رهنورد با بیان این مطلب، این کتابخانه را از نظر قدمت، چهارمین کتابخانه قم معرفی کرد. تمایز این کتابخانه با مراکز همگون، در حضور تعداد قابل توجهی نسخههای خطی و چاپ سنگی است که در مخزنی زیرزمینی، همراه با تکنولوژی پیشرفته ثبت و نگهداری میشود.
جناب آقای جلیسه، مسئول ثبت کتب خطی، تعداد نسخ خطی کتابخانه مسجد اعظم را 6814جلد عنوان کرد و در ادامه بیان داشت: از نسخههای نفیس این کتابخانه میتوان به دستخطهای مولفینی مثل صدر المتألهین، علامه مجلسی، سید حسین طباطبائی بروجردی و شرف الدین محمد مکی بن محمد عاملی و کتابهایی مثل الشفا (سده ششم) و مصباح المتهجد (سده هفتم) اشاره کرد. کتابهای چاپ سنگی نیز حدود صدهزار جلد است. علاقهمندان برای بازدید مجازی از این بخش میتوانند به سایت www.bayaz.ir مراجعه کنند.
در پایان، مدیر کتابخانه تخصصی ادیان نیز هدف از این بازدیدها را شناسایی کتابخانههای معتبر عنوان کردند و ابراز امیدواری کردند این اقدام ضمن ایجاد رقابت سالم در بهینه کردن شیوههای مدیریتی و لوازم رفاهی و اجرایی، موجب تعامل بهتر بین مراکز همگون خواهد شد.